Navn, pas og visum

Navn, pas og visum

Der en del små detaljer som du skal være opmærksom på ved booking af din rejse.

Blandt andet er det meget relevant hvordan dit navn angives i bookingen og der er forskellige regler i forhold til pas og visum på de forskellige rejsemål.

Navn, pas og visum

Sådan indtaster du dit navn ved booking af din rejse!

Mange danskere har flere end kun et fornavn. Der findes danskere som har op til flere mellemnavne som ved bestemte rejsemål udenfor EU allesammen skal fremgå på flybilletten. Indenfor EU kan man nøjes med at skrive det fulde efternavn og det første fornavn. På selve billetten bliver navnene alligevel afkortet. En vigtig detalje ved navnet er hvordan du indtaster bogstaverne Ø, Æ og Å! Nogle flyselkaber eller lande kan afvise din udrejse hvis navnet ikke er stavet korrekt. Og det kan medføre høje gebyrer for ændring af navnet. Ved Ø skal du indtaste oe, ved Æ skal du indtaste ae og ved Å skal du indtaste aa.

Pas / visum

Ved rejser inden for EU, er det som oftest nok, at dit pas er gyldigt til og med hjemrejsen. 

Hvis du rejser du uden for EU, skal du være opmærksom på at der kan være specifikke krav i henhold til dit pas. I enkelte lande er det for eksempel et krav, at dit pas er gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Husk at tjekke dit pas og visumregler, det er dit eget ansvar at det er gyldigt.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse reglerne for pas til andre lande end EU.

Skal børn have

eget pas?

Du skal være opmærksom på at dit barn ved udrejse skal have eget pas. Har du ikke fået lavet pas endnu, kan du få lavet dette ved din kommune. Husk at du skal bruge bestemte dokumenter som fødselsattest. Se nærmere på www.borger.dk

Hvis i er skilt og har fælles forældremyndighed skal begge huske at skrive under på ansøgningen. Regler om pasfoto er de samme regler som er gældende som for voksne.

Reglerne for nogle af vores rejsemål:

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– gyldigt pas

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– Mindst 6 måneder gyldigt  pas ved afrejse
– Visum

Bemærkninger:

Visum fås ved ankomst i Egypten i lufthavnen mod et gebyr. Gebyret ændrer sig hver år.

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– gyldigt pas

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– ved indrejse mindst 6 måneder gyldigt pas
– turistkort

Bemærkninger:
Adgang til Cuba er kun mulig med visum i form af et “turistkort”, der gælder sammen med dit pas til indrejse. Turistkortet skal købes inden indrejse og kan hentes fra den cubanske ambassade i Danmark, eller igennem rejsearrangører og nogle flyselskaber i lufthavnen. Enhver turist i Kuba er forpligtet til at bevise at han / hun har en sundhedsforsikring, der gælder for den planlagte opholdstid på Cuba. Det anbefales at bekræfte forsikringen på spansk.

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– gyldigt pas

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:
– gyldigt pas

Bemærkninger:

Dit pas skal minimum have  en tom side.

Kræver følgende dokumenter ved voksne og børn:

– Mindst 6 måneder gyldigt  pas ved afrejse
– ESTA-godkendelse

Bemærkninger:

ESTA registrering kan du lave under følgende link:

For ESTA ansøgningen beregnes et gebyr. Den udstedte indrejsetilladelse gælder for et hvilket som helst antal rejser i varigheden af hver maks. 90 dage inden for en periode på to år. De amerikanske myndigheder anbefaler, at ESTA ansøgningen indsendes mindst 72 timer før afrejse, hvis det er muligt.
Denne hjemmeside anvender cookies. På vores website anvendes cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold og annoncer. Ved fortsat anvendelse af websiden, godkender du vores cookiepolitik og vores persondatapolitik.